värdet av att vara en stay-at-home förälder

Okej, jag erkänner, jag var inte glada över att bli en stay-at-home mamma. Jag jobbade som en deltid tandhygienist och hade rätt kombination av arbete och hem tid. Min man och jag hade bara knappt bestämde att jag skulle följa en dröm att gå in på tandläkarhögskolan kontra att ha ett tredje barn (vilket var något jag kände i mitt hjärta, men inte vår budget!) När graviditetstestet kom upp positivt! Surprise, surprise!

Det faktum att vi skulle ha tre barn, varav två skulle behöva dagis och vår äldsta bara om att börja dagis i katolsk skola, menade att det inte var ekonomiskt lönsamt för mig att fortsätta arbeta mitt nuvarande schema. Dessutom var det överväldigande och nästan omöjligt att räkna ut hur vi skulle täcka skollov, semester, dagar snö, och halva dagar. Vi bestämde att jag skulle jobba en mycket begränsad schema men i grunden blir en stay-at-home mamma.

Jag tror att det svåraste med att bli en stay-at-home mamma hade en känsla av att jag inte bidrog ekonomiskt till vårt hem. Ja, jag arbetar och föra in en lönecheck, men $ 20,000 minskade min inkomst stucken. Jag gick också från att chatta med åtta till tio personer per dag som hade delat så mycket av mitt vuxna liv (jag hade tränat nästan heltid i nästan 10 år på den punkten), att vara hemma med en 3-åring och en nyfödda.

Jag stressad över ekonomin, tills jag upptäckte en stor community, och de visade mig på en lika stor bok, “The Complete Tightwad Gazette” av Amy Dcyzyan. Båda dessa fynd helt ändrat min inställning om hur jag bidragit till den övergripande ekonomin i vårt hem!

Amy D. (som hon kärleksfullt har hänvisat till många av mina forummedlemmar) visade mig hur man beräknar min lön för varje jobb jag gjorde hemma. När jag insåg hur mycket pengar jag sparar genom att göra mitt “jobb” hemma, började jag att se den “lön” jag gjorde! Detta koncept ökade min arbetsglädje, oerhört! (Ja, jag anser vara mamma ett jobb!) Jag vet att det är lätt att säga att vi får betalt i kramar och kyssar, men tyvärr gör de inte hjälpa den nedersta raden i vår budget. Genom att sätta ett värde på de saker jag gjorde hemma, kände jag äntligen så trodde jag hjälpte den nedersta raden! Som ett snabbt exempel, kan jag göra hemlagad chocolate chip granolastänger för ungefär $ 1 hemma, och ett parti har dubbelt så många granolastänger som Storebrand barer du kan köpa till försäljning för $ 2.50! Så, genom att spendera 15 minuter att göra dessa barer, sparar jag $ 5! Det är en timlön på $ 20! För att inte nämna, mina pojkar brukar hjälpa mig, så det fungerar som kvalitets tid också! (Nämnde jag att du kan ta med dina barn för att arbeta med dig hela tiden som en stay-at-home förälder?)

Jag känner som en SAHP att jag säger att jag får betalt för kramar och kyssar. Nu när pojkarna är i skolan mer och jag är ensam mer, börjar jag undra om den nedersta raden igen och jag börjar tänka på det “värdet” av att vara hemma. Hur mycket mer skulle det kosta mig att arbeta utanför hemmet? Det är trevligt att kunna placera att dollarns värde på alla de saker vi gör som en SAHP och göra ett mer välgrundat beslut. Personligen har jag räknat ut att det är värt det för mig att vara hemma mer, så jag skulle bättre få upptagen med att göra en annan sats av granolastänger!