vårda kreativa barnen låt dem vara uttråkad

Planen för att få dina barn att vara mer kreativa i sommar är egentligen enkel. Låt dem bli uttråkad. Ja, sa jag uttråkad – riktigt uttråkad och jag lovar att det kommer att vara ok. Det är verkligen det bästa sättet att vara kreativ, att upptäcka vem du är, och viktigast av allt, bestämma vad du vill göra med ditt liv. Så många barn är över-schemalagda, stressade och bara vanlig trött. Hur kan man vara kreativ när allt är planerat för dem varje minut av dagen?

När jag var liten, skickade min mamma mig utanför vardagen efter läxor och jag kom inte hem förrän strax innan mörkret. Mitt kvarter vänner var ute också, så vi tillsammans utforskat, skrattade, skapat och lärt sig i våra bakgårdar.

Vi skapade alla typer av äventyr. Jag minns en gång designa en hel cirkus finner efter fem fot trähjul ledarkabel kvar i papperskorgen. Det var så mycket kul! Vi ens en show för vår skola, eftersom alla barnen pratade om det. Jag måste erkänna att vi fick uttråkad i vår bakgård ibland, men inte för länge eftersom det är poängen: ingen stannar uttråkad eftersom vi inte kan stå ut med det, då vi kreativt komma med något att göra eller se.

Jag blev påmind om detta ämne kväll eftersom genom teenage son gav mig en hård tid eftersom jag inte låta mina barn titta på tv på skolan nätter. Jag gav inte i. Det skulle ha varit lättare, men han kom upp med något. När jag vattna min trädgård i morse, fann jag kablar som kommer ut ur sitt sovrum fönster fäst en manick gjord av återvunna soda flaskor tejpade till en burk med vatten i den. Jag är inte säker på vad det är. Jag hoppas att det är någon sorts antenn.

Jag är inte ute efter någon av mina barn att vara konstnärer, jag vill bara att de ska kunna kreativt finna en lösning på alla problem som korsar deras väg och att känna sina idéer räknas.

Låt mig veta vad du uppfinna på ditt nästa äventyr …