vad man ska göra när din reagera negativt på människor du älskar

En klient skriver, “Min mamma tar fram stammens krigare i mig och vi har några ganska intensiva utbyten. Idag var jag öva att vara medkännande och tänker hon gör det bästa hon kan och sedan i hennes presenterna jag kände mig rasande. Mina nerver var på helspänn och vårt utbyte var hemskt. Vad kan jag göra när jag känner för just ingenstans provocerade intensivt. Jag vet att jag inte är ett offer för min mamma, men hon gör mig riktigt arg. Jag tror att hon agerar olämpligt och out of bounds.

Mitt svar: Någonstans längs linjen, har The Drunk Monkey beslutat att din mamma är ett hot. Nu har hennes närvaro representerar potentiell fara. Naturligtvis är detta en illusion. Den enda vägen ut är att märka (som du är), och sedan äga det med din mamma. Du måste få med din mamma och be om ursäkt för att vara reaktiv.

Sitt med henne och säga, “mamma av någon anledning min hjärna har bestämt att jag är härskare över universum och har konstaterat att ditt beteende är fel och mitt beteende är rätt. Tydligen någon gång i det förflutna mitt nervsystem blev fixade och jag började skydda mig mot dig, som om du var ett hot.

Men jag kan se nu mamma, att du inte är ett hot mot mig. Du gjorde saker annorlunda. Du gör saker på ett sätt som jag inte håller med. Men dessa saker är inte ett hot mot mig. Jag ber om ursäkt för att vara medvetslös omkring dig och inte tillåter dig att bara vara dig själv. Jag lovar att fånga mig själv att reagera på dig. Jag lovar att du kan vara precis som du är och acceptera att du gör saker annorlunda. “