Vad gör jag här

Jag blev särskilt inspirerad av ett mail som jag fick för några veckor sedan. Jag hoppas att hon inte tänka mig att nämna det här. I det hon sa att hon kände att hon inte har åstadkommit mycket, trots att höja en familj och hålla ett ganska viktigt jobb. Något saknas och hon letar efter en utmaning (som att jonglera dessa åtaganden inte var tillräckligt utmanande). Det påminde mig om den väg som fick mig till denna plats, och jag tänkte att jag skulle dela några av mina erfarenheter i hopp om att inspirera henne, och alla mina läsare.

Några av er har känt mig personligen till och från i många år. Jag växte upp med några av er, så att du vet vilken typ av person jag var som barn. Ganska blyg och tillbakadragen, mycket smart men inte riktigt tillämpa själv. Efter att ha lämnat gymnasiet, fortsatte jag att trenden i många år, flyter in och ut ur universitet och jobb med lite syfte eller inspiration i mitt liv. Jag visste att något saknades, men jag visste inte vad, och inte heller hur man hittar den.

I slutet av 90-talet upptäckte jag begreppen “new age” och “självhjälp” genom vänner. Genom detta skede jag lider av täta anfall av depression, och hade utvecklat en ganska tung kruka vana. Jag läste och jag studerade, läste lite mer och studerade lite mer, även delta (och betala en massa pengar för) kurser som lovade att “förändra mitt liv”. Det var alla mycket inspirerande, och gjorde en hel del vettigt, men jag fann att ingenting förändras för mig.

Om du någonsin varit intresserad av new age eller självhjälp du vet att lanseringen av en ny bok eller produkt oftast åtföljs av en massa hype och reklam. Många människor blir intresserade och läsa boken eller prova produkten, och det verkligen hjälper en rimlig andel av dem. Tyvärr en stor andel, tycker jag själv i det förflutna, få väldigt lite ut av det. Det bara inte sjunka eller “resonans” som de vill för att beskriva det.

Sedan jag kom över en CD baserad meditation programmet. Min vän hade köpt den första cd och hade blivit förvånad över det. Jag började lyssna på det själv och, mycket riktigt, jag har märkt några förändringar i mitt tänkande och tankeprocesser. Slutligen saker letade upp! (Jag kommer att berätta mer om detta program i några veckor, är det verkligen fantastiskt och jag vill ägna en hel del tid och ord för att beskriva det ordentligt).

Hur som helst, började saker att förändras till det bättre. Mitt sinne började öppna upp, och några av de saker jag hade studerat tidigare började göra lite mer känsla, började genljuda med mig. Sen kom jag över en av de bästa böcker jag någonsin läst i mitt liv.

Om du ännu inte har läst Den nionde insikten av James Redfield, så låt mig berätta att gå och köpa det nu och börja läsa den idag. Detta är förmodligen en bok som gjorde de djupgående förändringar i mitt liv som har köpt mig här i dag. Den e jag skrev om tidigare påminde mig om en viss del av boken som producerade en viktig vändpunkt i mitt liv.

Detta avsnitt pratade om livet ändamål. Du vet, den fråga som alla av oss har någon gång i våra liv, varför är jag här? Vad är det som Im borde göra med mitt liv? Något saknas. Guiden / salvia i boken berättar huvudpersonen att vi alla föds med ett särskilt uppdrag eller plan för våra liv. Våra andar komma till jorden, våra liv, med ett mål att utföra. Tyvärr när vi blir äldre, vi glömmer den planen, glömmer vi vad det är vi är tänkta att göra, och därmed tappa fokus och riktning i våra liv. Detta kan sedan leda till vad populärkultur beskriver som mitten livskris.

Nu många av den nya tidens och andliga gurus tror att som barn, vi är oskyldiga och mycket kopplade till vårt andliga arv. Vi lever i en fantasivärld som vi utforska vår nya omgivning och lär dig hur den här världen fungerar. Sakta men säkert detta är förlorad för oss. Dess ibland slagen ur oss av våra välmenande föräldrar som berättar att sluta vara dum, att växa upp. Jag skrev lite om detta i en tidigare artikel. Detta är den främsta orsaken till att vi förlorar vår väg i livet, eftersom vi tvingas att följa med hur världen, bortsett från vår egen intuition och känslor för att “lyckas”.

Den vise fortsatte sedan med att säga att om vi ser att återknyta kontakten med vårt syfte, då vi ska se tillbaka till våra tidiga barndomsminnen. Vad var det som vi ville göra när vi växte upp? Vad gjorde vi gillar att göra? Den fantasy spel vi brukade spela. Jag minns det som ett litet barn jag hade velat bli läkare. Jag var alltid leka doktor, arbetar på min bror, att rädda hans liv gång på gång. Jag var också en technophile. Jag älskade teknik. Jag var alltid dra saker isär för att ta reda på hur det fungerade, men det var medicinska grejer som tog upp det mesta av min barndom fantasier.

Det var det! Jag visste vad som saknas! Jag hade upptäckt det som skulle uppfylla mig. Jag började planera hur jag skulle få in det medicinska området. Jag visste att jag inte kunde bli läkare eller kirurg, eftersom jag har en mild cerebral pares, som bråkar med min motorik och koordination (du inte vill ha mig verkar på dig som är säker). Jag var fascinerad av hjärnan och sinnet, och hade intressen i mind / body / ande anslutning. Jag beslutade att huvudet till forskning som skulle hjälpa till att validera några av de genombrott som new age andlighet hade skapat.

Jag har sedan avslutat min examen i medicinsk vetenskap, och hade börjat på den forskning bana. Mina planer har fått läggas på is ett tag, eftersom min gamla mor är helt sjuk, och kräver mycket omsorg och uppmärksamhet. Detta har inte hindrat mig att tänka och drömma dock. Jag kom upp med idén att kombinera tre av mina passioner, hälsa, hjälpa människor och datorer, och skapat denna webbplats. Detta kan jag lätt göra från bekvämligheten i ett hem, medan du tittar efter mamma, och det kommer att hjälpa mig att “hålla mitt öga på” så att säga.

Jag hoppas att läser detta har väckt viss inblick, lite inspiration till er alla. Att du kommer att kunna tänka på vad det är du vill från din tid här på jorden, och att du kommer att upptäcka vad som saknas i ditt liv. Jag skulle gärna vilja höra från dig, dina tankar och erfarenheter, så lägg till diskussionen om den här artikeln genom att publicera dina kommentarer.