ta livet på allvar – bara inte alltför allvarligt

Livet är fullt av motsägelser: Ta din tid, men skynda dig. Jag gjorde misstag det med flit. Livet är inte roligt, men skratta åt det ändå. Ta dig tid att lukta ro medan du lever hårt. Se vad jag menar? Jag tror att vi ibland misslyckas med att hitta en balans i livet som gör det möjligt för allvarliga sysselsättningar men ger också möjlighet att skratta åt oss själva.

Jag gillar att hitta på roliga quirks i livet. Jag gillar att skratta. Jag gillar att ha kul. Ta denna skrift, till exempel om, i slutet av den här artikeln, är du så helt förvirrad då jag hoppas att ni inte har något emot en liten skratt från mig på din bekostnad. Jag vet vad jag försöker säga, och du antingen kommer att behöva räkna ut det, eller ignorera det helt och hållet. Hursomhelst är det en liten bit av livet som jag kan finna underhållande och som håller mig intresserad av livet.

Du vet, som parkering på en uppfart och körning i en Parkway. Är det vettigt? Visst, om du försöker att inte lista ut det för mycket. Men sedan är det inte kul att prova och mentalt brottas med idioti i livet? Det ger en person en chans att skrocka om inte lusten att unna sig en fullständig throated gapskratt. Det håller livet intressant, åtminstone.

Jag menar att det finns allvarliga problem i livet: äktenskap, barn, räkningar, relationer, ditt jobb, vilket par, av hundra par skor du äger, att bära den dagen (damer). Stora frågor. Stora frågor. Titanic frågor. Men om du inte kan hitta humor i dem, om du inte kan skratta åt dig själv, om du inte kan se ironin i det dagliga livet, kanske du saknar något.

Ibland undrar jag om några av er öva att aktern, allvarliga och även mystiska uttryck i spegeln varje morgon du stiger upp. Lita på mig, ger bildspråk mig med ett friskt skratt eller två. Jag kan se det, står du där framför spegeln rynkar pannan, ser allvarlig och uppsåt. Plötsligt du skakar på huvudet i besvikelse, är det inte allvarligt nog! Dina rynka pannan djupnar, dina ögonbryn fåra i koncentration och rynkor visas på din panna när du korsar armarna och bister uppsyn djupt på dig själv. Eureka! Äntligen! En tillräckligt allvarligt uttryck! Framgång! Ha!

Kom igen, ser du inte det humor där? Är livet så sträng att du inte ens kan hitta den inom dig själv att skratta åt dig själv? Åh, tror jag att den andra ytterligheten är ett problem också. Göra roliga i livet, rånar dig av djupet av livet om du inte är försiktig.

Du säger: “Det är en motsägelse!” Naturligtvis är det. Precis som titeln. Precis som du. Precis som jag. Människor är motsägelser. Varje människa är en pojke som försöker vara vuxen. Ge honom rätt leksaker och han återgår till att barnslig passion som han i hemlighet klänger. Han gör detta samtidigt öva att aktern uttryck i spegeln varje morgon. Ha! Förneka inte det. Det fanns en liten ryckning i läpparna när du läser detta! Hit nära hemmet, eh?

Det är okej. Ta livet på allvar-bara inte alltför allvarligt!