ställa dina mål just nu för 2010 – lärdomar livet förändras

Goal Setting innebär upprättande specifika, mätbara och tid-riktade mål … och är en viktig del av personlig utveckling litteratur.

Jag var en del av en grupp på 1.800 som deltog i en 4-timmars målarbete verkstad som var inspirerande och lärorikt. Även om jag har uppnått otaliga mål i mitt liv, har jag inte varit bra på att skriva ner dem på vägen. Jag minns att skriva min avhandling, som helt enkelt förbrukat större delen av min dag och natt. Jag följde “schweizerost” metod för att bryta det hela till delar, som tycktes träna okej. 387 sidor senare, avslutade jag mitt mål.

Vid fastställandet av ett mål, finns det några värdefulla frågor att ställa dig själv först:
• Varför vill jag ställa detta mål? – Tydlighet är ett måste
• Hur gör jag för avsikt att dra nytta uppnå detta mål?
• Vad är jag villig att offra för att nå detta mål?
• Stödjer detta mål mina drömmar?

Materialet från workshopen visar att vi satt dagligen, veckovis, månadsvis och årligen mål-start med år 2030, och sedan arbeta baklänges. Så 20 år från nu, hur ser ditt liv-din hälsa, dina relationer, din personliga och andliga tillväxt? Vad är din livsstil? Vilka är dina vänner? På hur många sätt kan du göra världen till en bättre plats? Vad tycker du brinner för? Att skriva ner dem är magisk. Det sägs att ett mål inte är nedskrivna i bara en önskan. Du måste skriva ner dem. Skriv ner dem alla, även de besynnerliga kära.

En av presentatörerna delade att han just hade deltagit i bästa begravningen någonsin. Var och en av de sju barnen gav ett vittnesbörd om sin far: alla visste vad han trodde … det var ingen hemlighet om hans liv … Han levde 100% av sitt liv, med övertygelse och tydlighet … sög märgen ur livet … var brutalt ärlig … gjorde en enorm inverkan på hans familj, var osjälvisk och inte hålla tillbaka men gick efter vad han ville. Han avled en lycklig man med no regrets.

Låter som en man som hade starka kärnvärden som är där målen kommer från. Har du tagit dig tid att undersöka dina värderingar? Vad är viktigt för dig? Spelar du 100%? Tar du ansvar för livet och den rösten som vill göra dig rätt? Är du rädd för att skriva ner dina mål av rädsla för att du kanske inte nå det … eller har du tro att när du gör ditt bästa saker alltid kommer att fungera?

Jag återvände från denna konferens med målet blad i handen beredd att göra vad som krävs för att nå mina mål, och att veta att jag är tillsammans med en kraft som är redo att hjälpa och vägleda mig att uppnå dem, när jag gör ett åtagande, skapa planera och vidta åtgärder.

Kevin Hall påstår i sin bok, Aspire, att en studie av 4.000 pensionerade chefer avslöjade “det enda de skulle göra annorlunda om de kunde leva igen, är att de skulle mejsla ut sitt livs mål tidigare.” Jag är inte en pensionerad verkställande , men jag skulle helt instämmer. Jag önskar att jag visste då vad jag vet nu. Vänta inte. Bortse från den tid att skriva ner dina mål. Med denna åtgärd vidtar åtgärder för att förändra ditt liv. Mer kommer om detta ämne i nästa Life Change Lektion-stay tuned.