söker lyckan i-alla fel ställen-

Jag var 41 år gammal, utsträckt på en solstol vid min pool och reflektera över mitt liv. Jag hade uppnått allt det jag trodde jag behövde vara lycklig.

Du ser när jag var barn, trodde jag att det fanns fem viktigaste saker som säkerställde ett lyckligt liv: en framgångsrik karriär som hjälpt människor, en kärleksfull make, ett bekvämt hem, en stor kropp och en underbar umgängeskrets. Efter år av studier, hårt arbete, och några “lucky raster,” jag äntligen hade dem alla. (Okej, så min kropp inte riktigt ser ut som Halle Berry? Fyra av fem är inte dåligt!) Tror du att jag skulle ha varit på toppen av världen.

Men överraskande var jag inte. Jag kände en tomhet inuti som de yttre framgångar i livet inte kunde fylla. Jag var också rädd för att om jag förlorade någon av dessa saker, kan jag vara olycklig. Tyvärr, jag visste att jag inte var ensam om att känna så här.

Medan lycka är det en sak som vi alla verkligen vill, så få människor upplever verkligen djup och varaktig tillfredsställelse som föder vår själ. Våra fäder garanteras även oss rätten att söka lyckan, så varför inte vi hitta den?

Eftersom vi letar efter lycka, för att citera det gamla landet västerländsk sång, i “helt fel ställen.”

Den veckan jag kastade mig in i studien av lycka. Kulmen för mig var när jag upptäckte ett tillstånd jag kallar lycklig utan anledning, en neurofysiologisk tillstånd av inre frid och välbefinnande som inte är beroende av omständigheterna. Jag tror att detta är vårt grundläggande tillstånd.

När du är nöjd utan anledning, ge dig lycka till dina vardagliga upplevelser snarare än att extrahera lycka från dem. Du behöver inte manipulera världen omkring dig för att försöka göra dig lycklig. Du bor från lycka, snarare än för den.

De flesta av oss kämpar för att koppla ihop så många glada upplevelser som vi kan, som pärlor i ett halsband, för att skapa ett lyckligt liv. Vi gör vårt bästa för att hitta precis rätt kulor som kommer att uppfylla oss. Att vara lycklig utan anledning, i denna analogi, är som att ha en lycklig sträng. Oavsett vilka pärlor vi sätter på våra halsband? Bra och inte så bra? Vår inre verklighet, den sträng som löper genom dem alla, är glada, och vi upplever en orubblig positiva tillståndet inuti.

Så, hur ska vi komma dit?

Jag hittade svaret i livet för de 100 djupt glada människor jag intervjuade som forskning för min bok. Den enda skillnaden mellan lyckliga och olyckliga människor är att de har olika vanor. I själva verket, identifierade jag 21 vanor kärna lycka som alla kan träna för att bli lyckligare.

En av de vanligaste vanor som glada människor aktie tro att universum är ute för att stödja dem? Att detta är ett vänligt universum. När saker och ting inte verkar gå sin väg, i stället för att känna sig som offer, letar de efter lektionen och gåvan i situationen. Med andra ord, tror de att det finns ett högre syfte som stödjer deras slutliga bra.

Öva denna vana har gjort en enorm skillnad i mitt eget liv. Testa själv: Nästa gång du står inför en utmaning, ta en stund att reflektera tyst, fråga dig själv, “Om detta skulle hända för ett högre syfte, vad skulle det vara?” Jag är säker på att oavsett svaret du upptäcker blir lysande, men ännu viktigare att du kommer att börja utnyttja det tillstånd av inre frid och välbefinnande på en regelbunden basis.

Kom ihåg, när du är lycklig utan anledning, det är inte att ditt liv alltid ser perfekt? Det är att hur det ser ut, kommer du fortfarande glad!