relationen konstnären möjligheter som konst

När jag var barn, uppmuntrade min mamma alltid mig att vara kreativ. Hon hade en underliggande tro på att konsten var ett konkret objekt som vi kunde se, höra och röra, men kom bara från fantasin. När jag var tio år gammal, undertecknade hon upp mig för gitarrlektioner. Jag var lite nervös först, men när jag spelade min första konsert framför vänner och familj, blev jag förvånad över att när de plockas de strängar du kan höra en låt. Den låten hade en effekt på de runt omkring mig och man kunde nästan se noterna i luften.
De skulle hänga där för bara ett ögonblick, och sedan bleknar sakta bort. Och det var inte ett torrt öga i huset! När jag blev lite äldre började jag att göra film. Utgå från vad jag visualiserat i mitt sinne kunde jag lita på de energier omger mig: Ljus, kemikalier, och min fantasi, att skapa en konkret filmisk mästerverk som flyttade människor till handling, väckts om känslor, och fångades för alla att se. I övre tonåren blev jag en glasblåsare. Genom att bara använda värme, glas, och min kreativitet jag gjorde mousserande konstverk.

Mina glasbitarna berört många hjärtan runt om i världen, blev souvenirartiklar med en liten del av mig själv i var och en, och belönade mig och min familj ekonomiskt också. Nu, förutom att vara en talare och författare, jag älskar att designa webbsidor. Det finns inget mer underbart enkelt än att använda min fantasi, några elektroner och elektricitet för att skapa kraftfulla och underhållande media presentationer som informerar, upplysa och köra dagens handel. Vilken fantastisk värld vi lever i! När det kommer till vår fantasi och fri energi omkring oss, möjligheterna att skapa mästerverk är oändliga!

Men jag vill att du ska tänka på en annan konstform, skapad enbart med våra sinnen och energierna runt omkring oss: Möjligheter.

Jorden är omgiven av energi. Kreativ energi. Var och en av oss är så stark att vi kan tända ett kvarter med bara våra tankar. Med ett sådant överflöd av fri och öppen energi, är allt vi behöver vår fantasi för att skapa något konkret konstverk vi kan föreställa oss. Relationer, arbetstillfällen, hälsa, och otaliga andra möjligheter vid våra fingertoppar. Allt vi behöver är att se det i vårt inre öga. Vilken typ av karriär skulle du älska att ha? Visualisera den och göra den till din målning. Hur mycket pengar vill du göra? Visualisera den och göra den till din låt. Vem skulle du älska att träffa och bli kär i? Visualisera det och göra henne din skulptur. Hälsofrågor? Art. Klokt val? Art. Lycka? Konst, konst, konst.

Vi skapar konst varje dag bara för att vi vet att vi kan. Det är terapeutiskt och befriande. Den definierar vår kultur och när vi är borta, individuellt eller kollektivt, kommer vår konst definiera vilka vi var. Skapa din nästa ögonblick av verkligheten eftersom du vet att du kan. Lämna ett arv av dig bakom när du är klar med den här världen. Du kan ha något i universum som du önskar nu …. idag. Känn energierna i oss alla. Anslut med dina medmänniskor och använda de energier som de ger oss. Känn kraften i universum och dra den energin inom dig. Visualisera vad ditt nästa mästerverk kommer att bli. Skapa möjligheter som konstverk och låta världen se och njuta av dem. När de gör det, kommer dörrarna till riket öppnas, och du kommer att gå rakt igenom. Ingenting är bortom din fantasi. Energin i universum är gratis. Vad väntar du på?