reflekterande – denna gång i mer än den platta skärmen på min TV

Tja, det är därför det är, jag bara inte har energi att göra något annat. Jag är så trött när jag slutar arbeta som allt jag kan tänka på är squidging min rumpa på soffan och sätta mina fötter upp … trots att jag sitter ner hela dagen ändå. Jag fattar inte, varför är jag så trött när jag bokstavligen bara behöver lyfta ett par fingrar? Jag undrade om jag var dömd att leva resten av mitt liv på detta sätt … genom TV som visade mig bilder på andra människors liv.

Sjuk av att vistas i, jag prisade mig ur soffan, sätta min jacka på och leds ut för en promenad. Kvällen var i stadiet precis innan är börjar bli mörkt. Luften var frisk och det var en lätt bris utjämning tillbaka mitt hår, cirklande runt min hals.

Jag tryckte mina händer djupare i fickorna och gjorde min väg ner stigen ner klippan där jag bodde, sträcker sig mot stranden i botten av dalen. Jag kunde se den blå grått hav framför mig inramade mitt körfält av buskar på mina sidor, orange och gula blommor sticker ut ur bladen skapar en mjuk fyllig doft.

Jag hade glömt hur vackra kustnära vägen var, tar för givet att det var precis utanför min ytterdörr. Jag kom ur busken fodrade gångväg och ut på den trasiga betongen sträcka som banade sin väg nedför klippan, var banan så potholed det var praktiskt taget spillror och mina Ugg stövlar knastrade över lösa stenar.

Jag tänkte på alla de gånger som jag hade vandrat denna väg under mitt liv och de olika saker som jag hade känt mig, alla borta nu som vinden som bläddrade igenom mitt hår på sin resa över kullen. Jag även om de gånger jag hade satt på den rangliga träbänk och stirrade ut över dalen vid hamnen, undrar om det nuvarande dilemmat i mitt liv och hur det gick att vända ut.

Alla har en rutt till sig själva, en enhet, en plats eller en promenad som har varit värd för stunder av förändring eller växa upp. En plats du går efter ett argument eller bara för att fly, någonstans du gick med någon när du var kär eller en plats som du gick när du sa adjö.

Påmind om att jag inte alltid spendera varje kväll satt framför TV: n och att livet fortfarande har några spännande vändningar för att kasta mig på vägen som jag vände tillbaka mot huset. Jag visste att oavsett invagga jag var nu det alltid skulle finnas några vändningar för att kasta mig på vägen. För nu, skulle sitta framför Coronation Street är bra nog för mig.