lagen om attraktion och medvetet skapande av en Kabbalistic synvinkel

Jag frågade nyligen en Chabad rabbin om han trodde på medvetet skapande – kombinera tanke och känsla att manifestera våra drömmar och önskningar – och om han hittade denna princip inom läror Kabbalah. “Visst”, svarade han. “Trots alla samtal idag om lagen om attraktion (lika attraherar lika) och hemliga processer manifestation, har Kabbalister känt dessa saker i evigheter.” Sedan tillade han: “Men de flesta av dessa andra människor som lär dessa principer utelämna en riktigt viktig aspekt -. Den verkliga hemligheten”

“Behovet av åtgärder?” Jag frågade.

“Tja, behöver du agera också,” svarade han. “Men vad jag talar om är behovet av att skapa för Gud. Om du inte skapar något som tillåter dig att göra Guds verk, att arbeta för Gud, att tjäna Gud, kommer manifestation inte hända.”

Ah … Så mycket för den nya bilen jag ville ha och den litterära agenten jag ville hjälpa mig att sälja mina böcker till förlag.

Som vi pratade, men jag insåg att det han sa var inte så svart och vitt. I själva verket, om den nya bilen jag ville skulle hjälpa mig att få mina barn på ett säkert sätt till de aktiviteter som hjälper dem att utvecklas till de människor som de är tänkta att vara, så jag gör Guds verk. Om bilen får mig till en föreläsning där jag lära människor något som hjälper dem på något sätt, jag gör Guds verk. Om en litterär agent kan hjälpa mig att få en bok publicerad som även hjälper andra, som också kan anses arbeta för Gud. Om inte, naturligtvis, de böcker och den talande är mer om mitt ego – att vara känd och kraftfull – än om att göra gott i världen. Då jag inte tjäna Gud, jag serverar mig själv och mitt eget ego.

Jag fick lära mig att avsluta varje bön för eller visualisering om något som jag önskade med följande uttalande: “Detta eller något bättre nu kommer till mig för det högsta goda för alla berörda.” Om vi ??kvalificerar våra ansträngningar för att manifestera våra drömmar och önskningar med detta uttalande, vi åtminstone sätta det där ute – till Gud, till universum, till Skaparen – att vi bara är intresserad av vad som finns i vårt intresse och i bästa intresse för andra. Detta kan inte göra arbetet för Gud, men åtminstone det bara frågar efter en manifestation av det som tillåter oss att göra gott i världen.

Jag gillar att följa detta uttalande med en annan: “. Ken Yehe Ratzon Låt det vara Guds vilja.” Och om det inte är Guds vilja, litar jag på att jag kommer att visas vad jag ska fokusera på manifesterar – något bättre, något med ett högre syfte, något närmare Guds verk, något som gör att jag kan tjäna och skapa efter källan till all Skapelsen.

Dessutom tycker jag att minnas det kabbalistiska tron ??eller säger “Som ovan så nedan, och enligt nedan så ovan.” Detta innebär att det som händer i den himmelska eller gudomliga världarna händer på det fysiska planet också och vice versa. Så, om vi skapar för allas bästa, om vi manifesterar saker för att hjälpa oss att tjäna Gud och ett högre syfte, påverkar vi positivt källan till hela skapelsen liksom. Och så positiv skapelse sker i de gudomliga världarna, så att det som händer i vår egen värld.

Kan detta vara lagen om attraktion på jobbet? Kan det vara så att när vi fokuserar våra tankar och känslor om vad vi vill vi skapa en vibration som rör sig från det jordiska planet till det gudomliga planet, skapar begäret där, vilket sedan leder till samma erfarenhet – den gudomliga manifestationen har en vibration som utgår mot fysiska orsakar min önskan att manifestera? Jag gillar att tänka så, även om vissa skulle undra varför Gud behöver en ny bil eller en litterär agent!

Den Kabbalisterna lär oss att vi är var och en tanke i Guds sinne, så är det universum som vi existerar. Om jag är en tanke i huvudet på Gud, och den tanken får mig att existera, att vara uppenbara i det fysiska, så om min tanke för skapelsen är också av Gud, än det säkerligen kommer att uppenbaras också. Jag kommer att skapa något av Gud i mitt liv. Och vad bättre “sak” för att skapa, vad högre önskan att det kunde vara, än att skapa mer av det gudomliga här på det fysiska planet. Ah, men är vi då verkligen manifesterar något nytt eller helt enkelt föra osynliga i fokus? För Gud är överallt och i allting. Vi bara inte alltid märker. Lägg märke till Gud i världen, och avgöra om Gud är i de drömmar och önskningar som du vill skapa.

Och kanske dina drömmar och önskningar tjäna Gud och det högsta goda för alla berörda och därför uppenbaras lätt och enkelt genom dina avsiktliga handlingar av medvetet skapande.