-Jag känner instängd-

“Jag inte kan tyckas att sluta småäta,” sade Linda, i vår telefon session. “Och jag kan inte räkna ut varför. Jag inte överäta vid måltiderna, men sedan jag mellanmål på saker som jag inte behöver äta. Jag har haft detta problem till och från sedan tonåren och jag vill lösa det. ”

“Linda, just nu, ta dig tillbaka till det sista gången du snacked. Se om du kan ställa in vad som pågår och vad du känner.”

“Det hände en hel del den här helgen. Jag hade en del arbete jag behövde få gjort Jag ville inte göra det. Mellanmål är ett sätt att skjuta upp det för lite.”

“Så du var i motstånd till att få arbetet gjort, är det rätt?”

“Ja, det är vad som pågår.”

“Vad är känslan inombords när du måste göra något du inte vill göra?”

“Jag känner mig instängd.”

“Känner du dig ofta fångade i ditt liv?”

“Nu när du frågar – ja jag känner fångade en hel del jag känner sig fångad i det här jobbet, som jag inte tycker jag känns instängd när min man ber mig att göra saker jag ofta känner sig instängda av våra pengar situation!…. Jag känner sig fångade när jag svara mail. Ibland har jag även känner sig fångad av mina barns behov. ”

“Är det här när du mellanmål?”

“Ja! Nu när jag tänker på det, är det alltid om att få ut ur instängdheten i några minuter. Men då jag till slut känner instängd i min kropp eftersom jag inte gillar vad jag väger!”

Jag visste exakt vad Linda pratade om, som jag brukade känna instängd i mitt liv en hel del, och jag hade också lärt sig att vända sig till olika missbruk att motstå känslan instängd. När jag såg något som ett “måste” snarare än en “vill,” jag kände mig instängd.

“Linda, jag vet känslan av instängd känsla och vilja att finna någon utväg. Vad jag har lärt mig att göra är att flytta mitt tänkande från berättar själv att jag” måste “göra något, att se det som en möjlighet att älska mig själv och andra. När jag skiftar från “måste” att fråga “Vad är min chans att älska just nu?” de instängda känslan går bort och motståndet upplöses.

“Till exempel, just nu, Tänk dig att öppna din e-post och fråga dig själv,” Vad är min chans att älska just nu? ” Vad kommer att tänka på? ”

“Det första som kommer att tänka på är att jag kan skicka ut slag och vårdande e-post till de människor som når ut till mig.”

“Vad säger du oftast själv när människor når ut till dig?”

“Jag känner mig irriterad att jag nu har att besvara dem.”

“Hur känns det att intala dig att detta är ett tillfälle att vara snäll och omtänksam?”

“Wow, det är fantastiskt! När jag intala mig själv att jag måste svara på dem, är det första jag vill göra är att få upp och mellanmål. Jag kan se att berättar själv att jag” måste “ställer mig upp för att känna instängd och motståndskraftigt . Men när jag intala mig själv att detta är en möjlighet att vara snäll och omtänksam, känner jag stor och jag ser fram emot att svara på e-post. Jag tror att om jag kan komma ihåg att göra detta varje gång det är något jag måste göra, jag kommer förmodligen att kunna stoppa småäta. ”

Ingen av oss gillar att känna sig instängd, och många människor går omedelbart in motståndet så fort de känner sig fångade. När du väljer att se varje situation i ditt liv som en möjlighet att älska, och du öppnar för att lära sig om vad som skulle älska, kommer du inte längre känner sig fångad.