inte gå och tugga tuggummi samtidigt

Hur kan gå och tugga tuggummi vara farligt du frågar? Låt mig backa upp lite och förklara min poäng. Jag har haft många möten med människor där antingen de eller jag bedriver detta farlig verksamhet. Ok, så vi inte bokstavligen gå och tugga tuggummi, men vi försökte multi-task. Jag är här för att föreslå att du inte kan multi-task, du bara har förmågan att fokusera på en aktivitet vid en tid effektivt. Jag vet att många av er kommer att säga, “Inte en chans jag kan göra flera saker hela tiden,! Jag text och kör, jag pratar i telefon och diska, jag …”. Det har bevisats att skicka sms och bilkörning är farligt, så jag kommer inte att spendera för mycket tid på detta, men bara för att du kan dra bort det betyder inte att du gjorde det bra. Din körning och din textning förmåga gick vägen ner, du kunde inte ha utfört några svåra körmanöver och samtidigt texten noggrant och snabbt.

Måste av oss har accepterat det faktum att vi inte kan eller bör inte text och drev av säkerhetsskäl, men tycker om detta samma koncept i ett annat program. Hur många gånger har du varit i telefon med någon och arbetat på din e-post på samma gång? Hur många gånger har du varit i ett konferenssamtal möte och läsa igenom någons blogginlägg? Caught ya! När du tar dig tid borta från ett möte för en stund att läsa igenom din e-post, har du blivit bara mindre effektiv i ditt möte genom att inte ge mötet din fulla uppmärksamhet. Nu kan du svara på e-post, men du är fortfarande något mentalt i mötet. Därför vid denna tid du utför två aktiviteter varje med mindre än full uppmärksamhet och slutföra dem båda troligen med dålig kvalitet. I likhet med exempel sms och bilkörning, kanske du kan dra bort det, men du kommer att ha gjort både med mindre än stellar resultat.

Jag har bloggat tidigare om vikten av mental fokus och jag ber er att gå tillbaka och läsa mitt tidigare blogginlägg om ämnet. Mental fokus kan hjälpa dig att få uppgiften gjort mycket mer effektivt och snabbt. Lär dig att stanna på uppgiften förrän den uppgiften har slutförts. Det finns många olika sätt att göra detta, det som jag gillar är att använda en planerare eller en uppgift blad. Detta gör att du kan se en översikt vad som behöver göras och du kan kontrollera varje uppgift från listan när det har slutförts. Du behöver inte oroa dig tio saker på en gång. Bara fokusera på den viktigaste uppgiften och få det gjort. Jag läste nyligen boken från Brian Tracy heter, “äta det Frog”, där talar om att få den svåraste uppgiften göras först, inte skjuta upp det. Ät som grodan och äta den första.
För detta och andra bloggar från Brad Hess besök Mymark bloggar