hur man framgångsrikt uppfylla dina nyårslöften

Med så många av oss misslyckas med våra nyårslöften, undrar vi ibland om vi skulle ens bry att göra dem längre. Det verkar som om många människor är nyårslöften avsett för misslyckande ändå. Jag personligen fortfarande göra nyårslöften. I själva verket tycker jag gör dem. Mina resolutioner är mina personliga mål som jag vill uppnå under de kommande tolv månaderna och en av mina stora sådana redan 1999 var att försöka mitt bästa för att vinna ett VM i karate. En annan var att få certifieras som skidlärare.

Jag hade redan många år av framgångsrik kampsporter konkurrens på svart bälte nivå så en VM-titel var realistiskt inom räckhåll. Att uppnå ett sådant mål skulle vara symbolisk för mig på ett personligt plan eftersom jag var aldrig mycket atletisk under mina yngre år. Jag var den lilla ungen som alltid blev mobbad av de andra barnen.

Men när jag började i kampsport, hittade jag äntligen en fysisk aktivitet som jag kunde utmärka i. vinna en karate VM skulle säkert göra upp för alla dessa unga år. Min träning under hela 1999 var konsekvent och utvecklades väl. Jag var redo för VM i december.

VM händelsen jag tävlade detta år hölls i Niagara Falls. Jag seglade genom eliminering rundor och sedan tre dagar före finalen, slet jag mitt främre korsband eller ACL under en praktikperiod

Lyckligtvis var Niagara Falls bara ungefär en timme bort från där jag bodde nära Toronto så jag rusade till min läkare för att se vad som kan göras. Han sa att operation var det enda sättet att fixa en sönderriven ACL. Jag sa till honom att eftersom jag har kommit så långt att det till finalen för första gången, ville jag åtminstone försöka fortsätta tävla om det alls är möjligt. Jag ville inte att böja ut och sluta.

Divisionerna jag kvalificerade för var inte stridslysten och kära och inte innebär någon kontakt, så min läkare gick med på att låta mig fortsätta. Han tejpade mitt knä riktigt tight, satte mig på starka smärtstillande medel och önskade mig lycka till.

Jag gick tillbaka till Niagara Falls och slutade gå mot förra årets världsmästare i finalen. Att vara trogen min nyårslöfte, spelade jag med allt jag hade och slutade med att vinna som en karate världsmästare i min division. Jag kunde knappt gå efteråt, men för mig var det väl värt det. Jag kände att jag äntligen hade återlöst mig efter alla dessa år.

När det gäller min skidåkning, jag gör inte det som instruktör det året. Även om både kampsport och skidåkning var en del av mina nyårslöften, jag har inte samma engagemang till skidbackarna som jag gjorde med kampsport. Jag schemalagd tid för kampsport och aktivt följt mina framsteg på veckobasis. Dock kunde jag inte säga detsamma för min skidåkning, åtminstone för 1999.

Jag lärde mig att för att uppfylla dina nyårslöften framgångsrikt, måste du göra fullständiga engagemang för dem. Detta innebär schemaläggning avsatt tid varje vecka för att arbeta med mål gradvis och kontinuerlig övervakning av resultaten. Som en motiverande huvudtalare, tillbringar jag en stor del av tiden under mina inspirerande föredrag om att förklara detta i detalj för att uppnå målen om de är nyårslöften eller andra mål som under andra tider på året.