Hur kan jag lära mitt barn att leva livet fullt ut

Jag har tillbringat många år med att försöka utveckla mitt inre. Det har inte varit lätt. Att övervinna mina rädslor, hämningar och tröghet var svårt, men arbetet har varit värt det, och jag tror att jag lever mitt liv till dess fulla potential. Men hur kan jag lära mitt barn att leva livet fullt ut?

Sökandet efter självförbättring är full av självtvivel. Jag har spenderat många år att utforska många vägar och tekniker, inte alla leder till någonstans meningsfull. Dock har några saker jag lärt mig hjälpte mig enormt. Men jag är inte säker på att jag har hittat de rätta svaren. Andra människor jag känner har funnit stor nytta av tekniker och metoder som var till någon hjälp för mig. Likaså, vad jag finner välgörande, andra inte.

Möte och kär i min fru var det bästa som någonsin har hänt mig. Födelsen av vår son fört oss stor glädje. Men som vi bosatte sig i föräldraskap, blev jag mer och mer orolig för min förmåga att lära min son om rätt sätt att leva livet. Jag ville inte att han skulle spendera år, senare i livet, söker, som jag hade gjort, för att få svar på hur bästa för att leva livet. Jag ville inte att hans liv begränsas liksom så många människors liv är idag.

Jag hade så många frågor om det korrekta “life coaching plan” jag ska använda. Hur gammal bör han vara innan jag började undervisa honom tekniker som jag hade lärt mig? Vilken metod ska jag ta? Och var de tekniker och metoder som jag hade lärt mig lämplig för honom? Gjorde jag har förmågan att undervisa andra?

Det var min fru som gav svaret. Egentligen hade vi en rad. Jag var otålig, som vanligt, om vår son, när min fru skrek åt mig att “ge det en vila!” När jag svarade att jag bara ville hjälpa våra barn, svarade hon att det var jag som ville ha hjälp och att vår son behövde ingen hjälp alls. I själva verket, sade hon, om jag fortsatte så här, var en sak säker: vår son skulle säkert spendera många år som vuxen, försöker reda ut sitt liv.

Hon var rätt självklart. Från detta ögonblick började jag verkligen följa mitt barn och jag började inse att han hade “inga problem” att reda ut, inga hämningar, tröghet, eller självtvivel. Han är en dynamo, som ständigt utforskar världen omkring honom. Han är alltid sig själv, han är i kontakt med sin riktiga, inre-själv.

Jag har ingenting att lära honom. Visst, kan jag lära honom att korsa vägen, gå nedför trappor innehar ledstång och hur man rider en cykel. Men jag har inget att lära honom om hur man lever livet. Han gör allting själv. Han är min lärare, och en bra sådan.