Hur du lär din fru att använda skjutvapen

Jag måste säga att jag började helt fel. På min första riktiga dagen med min fru, tog jag ut henne för att gå skytte. Nu min fru inte visste vart vi skulle och hade inte riktigt sett mig eftersom jag hade lämnat för marinkåren. Vi daterade några gånger i gymnasiet men aldrig riktigt slå bort det. Tänk hur hon kände när jag överraskade henne genom att dra in den lokala grustag och dra ut en koffert full av vapen, bokstavligen!

Hon tog det ganska bra, speciellt hur jag hålls ger hennes nya vapen att skjuta med många “tips” om varför hon inte träffa något och otroligt nog, vi senare gifte. Jag tog några kurser för att lära sig att lära och inte bara skjuta. Tyvärr var min fru fortfarande inte särskilt bekväm med mig med eller bära vapen. Det var inte förrän en incident på den lokala Wal-Mart, där min fru kände vi följdes av en kille som hade betalat bara lite för mycket uppmärksamhet åt vår unge som hon började tänka kanske bära vapen inte var så dålig idé.

Jag övertalade henne att ge mig en chans på området, och vi försökte igen. Denna gång jag tittade på det från ett nytt perspektiv, och inte bara min fru gör bra, hon faktiskt haft sin tid på området. Ur denna erfarenhet, har jag skapat en uppsättning riktlinjer för att undervisa någon hur man skjuter.

1.Do pressa henne inte. Detta är inte boot camp, du kommer att tycka att högt tryck taktik är kontraproduktivt. Att försöka pressa din fru att göra något hon inte vill göra kommer bara se att hon aldrig kommer att acceptera det.

2.har lämplig skyddsutrustning. Med ögon-och hörselskydd redo och förklara deras användning kommer att hjälpa dämpa eventuella farhågor. Också, innan de skjutvapen införs, gå över de fyra grundreglerna skjutvapen säkerhet:
a.Every handeldvapnet är laddad, även om den är demonterad.
b.Never peka din pistol på något du inte har för avsikt att förstöra.
c.Keep din pistol på säker tills du är redo att avfyras.
d.Keep fingret rakt och på avtryckaren tills du är klar att avfyras.

3.Starta med en enkel, liten kaliber skjutvapen. Förklara och visa de grundläggande verksamhetsprinciperna för skjutvapnet du använder. För undervisning långa vapen, tycker jag antingen en .22 semi auto som en Ruger 10/22, eller ett enda skott paus åtgärd .410. Om jag undervisar pistol använder jag föredrar en .22 eller en .38 revolver. Se till att om du börjar med en tidning matad skjutvapen, du håller en färdig leverans av inlästa tidningar.

4.Do inte använda människoliknande mål. Om det är en utomhus område och vi använder långa vapen, jag gillar inaktuella cookies. De bryter på ett tillfredsställande sätt och är biologiskt nedbrytbara. För pistoler, vände en regelrätt duva runt med en skylt som papper häftas på mitten ger en stor icke-hotande mål.

5.Last men inte minst, går långsamt. Svara på frågorna helt enkelt utan att gå in i en lång teknisk föreläsning. Poängen med de första sessionerna är att dämpa oron och låta din fru att vänja sig vid fotografering.

Du kommer att hitta, som jag har, om du gör henne att känna sig trygg, låta henne gå i sin egen takt och inte pressa henne, kommer hon att börja snabbt att njuta av denna sport. Min fru tog till fotografering som en naturlig, och nu får hon bättre räckvidd poäng än jag gör. Hon är också långsamt att delta i pistolen kulturen, jobbar på att bli en instruktör, och läsa och prenumerera på skjutvapen tidningar. När det började, var jag allt för det. När min fru började berätta vilka vapen hon ville ha allt för sin egen, var jag extatisk. Det finns nackdelar med att involvera din fru i din hobby. De sista fyra pistoler vi köpte är hennes, så är det sista intervallet påsen och all ammunition. Jag har hälften av en AR-15 i garderoben som jag aldrig har kunnat avsluta eftersom så fort jag får köpa min sista uppsättning delar, kommer någon ut med en “vacker” gun …