Det finns inget sådant som ett balanserat liv.

Jag stod i chokladen gången på naturliga livsmedel butik i Wichita tidigt på en fredag ??eftermiddag, redo att möta utmaningen att välja snacks för min helg reträtt, när min mobiltelefon ringde. Det var Billie Blair, chef för Tallgrass Retreat Center, frågar om jag hade sett väderrapporten. Det regnade hårt, hade vädertjänsten utfärdade översvämningar varningar och floder och bäckar omger Matfield Grön blev snabbt stigande. En deltagare hade redan ringde och sa att hon inte skulle riskera den enhet som eftermiddagen, så vi inte avsiktligt mycket innan man beslutar att avbryta reträtt i namn av säkerhet.

Tyvärr, vidarekopplas jag min blick från den bländande samling av ekologisk, rättvisemärkt choklad och körde 60 miles genom ösregnet tillbaka till mitt lilla kontor på prärien. Jag skrev ett kort mail till den som vill bli-Balans-retreaters, bekräftade att händelsen kunde läggas om, och sedan – ansvar tas om hand – mitt hjärta gjorde ett litet språng av glädje när jag insåg att naturen bara hade erbjudit mig en helg hemma med min familj med inga planer och inga åtaganden.
Så, när livet ger dig oväntade fri tid, ta den!

När jag klev utanför, verkade eftermiddagen himlen för att ge mig en vetskap blinkning, som en vänligt mormor som hade tagit hand om mina sysslor så att jag kunde kasta ner min ryggsäck och kör rätt ut att spela. Dagen började rensa, men jag borstade av tanken att vi hade annullerats reträtten förtid. “Det som är gjort är gjort”, sa jag till mig själv, och omdirigeras mig att uppskatta denna gåva av tid att leka med barnet, gå en promenad, laga den vackra squashen som har tyna bort på vår köksbänk, och gör en lite reflektion av min egen. I det ögonblicket, upplevde jag en vitaliserande fläkt av vad som nästan kan kallas balans.

Under de senaste åren har jag upptäckt att det inte finns något sådant som ett balanserat liv. Tillfredsställelse och glädje är resultatet av risk-och experimenterande. Om du vill leva ett bra liv du måste hela tiden låta sig kastas ur balans – av komplexiteten i ditt arbete, genom ert engagemang för att älska dina barn väl, med romantisk kärlek, eller genom din vilja att försöka lösa en gemenskap konflikt som bara kan vara svårlöst.

Det mesta du kan hoppas på när du tips från en punkt av jämvikt till en annan, är stunder av centrerad närvaro.

Närvaro innebär att du är beredd att vara och göra ditt bästa, oavsett situation kräver. Närvaro innebär att ha de inre resurser för att hålla från att bli piskade in en orolig frenesi när man står inför valet mellan vad som är akut och vad som är viktigt. Närvaro ger dig möjlighet att ta ett steg tillbaka från överväldiga, åter bebo kroppen, och återansluta med lugn i mitten av dig själv. Närvaro innebär att vara vaken och medveten om ditt liv som du lever det.
Odla din egen centrerad närvaro.

Närvaro är resultatet av vila, eftertanke, och andas. Kroppen som sömnbrist kan inte uppleva närvaro. Jaget som inte vet vem hon är, vad hon bryr sig om, eller som hon älskar inte kan uppleva närvaro. Sinnet som berövas den friska flödet av syre kan inte vara närvarande med sig själv.

Ett sätt att odla centrerad närvaro är att ta vara på de små gåvor av fri tid som livet kastar din väg. Nästa gång någon avbryter något – oavsett om det är en halvtimme möte, en kväll ute, eller en tre-dagars affärsresa – motstå bråttom att fylla tiden med andra förpliktelser. Istället, använd den för att träna på att vara närvarande för ditt liv.

Här är tre förslag för att komma igång.

Ett. REST. Om du behöver en tupplur, ta den. Om ett skifte av perspektiv skulle vila ditt sinne, gör det.

2. Reflektera. Öppna din journal och skriva något i det. Du kan börja med frågorna i den vänstra kolumnen i detta nyhetsbrev, eller i stycket nedan.

Tre. Andas. Nästa gång ett möte blir omlagda i sista minuten, ta 5 minuter av plötsligt ledig tid att bara sitta stilla och andas. Eller, om det är mer din stil, komma ut och ta en breathful promenad.

P.S. gör hokeykåken.

Jag har lett en viss variation av reträtten kallas Balance: The Delicate Dance mellan arbete, familj och resten av ditt liv sedan 2004. Det kan vara dags att se över den titeln för att fokusera på idén om centrerad närvaro, men som en tidigare fysisk teater artist, jag tycker de frågor implicita inom det:

Vad upplever du (fysiskt, andligt, känslomässigt) När du föreställa dansa mellan ditt arbete, din familj, ditt inre jag, och alla andra glädjeämnen och ansvar i livet?

Vilken typ av musik spelas i ditt huvud när du föreställa dig din dans?

Är du en prima ballerina i en presenterad solo, du dansar med en partner, eller är du i en kör?

Är det mer som en square dance, en storslagen vals, kyckling dans, Macarena, eller något helt original?

Vad skulle det vara som att kliva ut ur vad du dansar och in posen min moderna danslärare som heter “Creative Rest?”

Jag gillar att tänka på mitt liv som en serie överlappande rundor av FIFFEL – Jag flyttar, jag vila, interagerar jag med andra människor, och jag får ofta så upphetsad att jag gör bort mig. Och jag älskar varje minut av det.

Du lägger hela din själv i. Du sätter hela din själv ut. Du lägger hela din själv in och du skakar det handlar om. Du gör den Hokey kåken och du vänder dig runt. Det är vad det handlar om.