åtgärd uppnår mål

Den tredje delen av vår studie av ordet förändring tar oss till A, för handling. Det är ganska uppenbart, är inte det? Du har identifierat ett mål. Sättet du har levt har inte tagit dig mot det. Du är villig att ändra, att vidta åtgärder. Vad nu?

Låt oss säga att jag vill köra från Austin, Texas till Dallas för att besöka min son. Jag har ett mål, att besöka min son. Lördag morgon kommer, och jag får gräsklipparen ut och klippa gräsmattan. De buskar behöver uppmärksamhet, så jag tillbringa en timme eller två att göra lite beskärning. Jag behöver verkligen att sopa uteplatser, de är rörigt med löv igen. Det finns ytterligare en timme. Nu ska jag spraya några ogräs, blåsa gräsklipp utanför uppfart, kolla min e-post, och bara allmänt stanna upptagen hela dagen lång.

Jag hoppas att min son inte fixade middag för mig. Det är 05:30 på eftermiddagen, och jag är fortfarande i Austin! Men, jag har varit upptagen med att ta åtgärder hela dagen lång. Varför har inte jag nått mitt mål? Det tar inte hela dagen att köra till Dallas!

Jag kanske borde ändra rubriken på denna artikel. Action uppnår målen om det är rätt åtgärder. Du valde nog upp på det halvvägs igenom mina lördagens aktiviteter.

Du sätter en kurs för att nå ditt mål. Vad kommer det att ta för att komma dit? Du måste ha ett agerande visat att lyckas. Om du vill köra till Dallas, måste du veta vilka vägar att ta. Du bör fylla bensintanken på bilen. Om ditt mål ingår att vara i Dallas vid en viss tidpunkt, måste du lämna tidigt nog att du kan möta det.

Jag vet inte vad ditt mål är, men jag vet att den handlingsplan man infört måste överensstämma med ditt mål. Kom ihåg artikeln om att få hjälp? Vi tittade på hur viktigt det är att få hjälp av någon som redan har lyckats uppnå ett mål som ditt eller kan utbilda dig om hur man gör det. Denna person kommer att hjälpa dig att skapa en handlingsplan.

Vad ska du inkludera i din handlingsplan? Här är en lista på sex saker:

Ett. Tydligt identifiera var du är just nu.
2. Tydligt identifiera vad du behöver för att utföra för att sätta dig på ditt mål.
Tre. Upprätta handlingsplaner för att flytta dig mot ditt mål i en steg-för-steg sätt.
4. Fastställa hur du kommer att följa din redovisningsskyldighet till din handlingsplan. Du måste följa planen noga eller du kommer inte att veta om det fungerar.
Fem. Ta mätningar längs vägen. Mät hur noggrant du följer din plan, sedan mäta framstegen du gör mot ditt mål. Om någon av dessa är viktigare, det är den första delen!
6. Utifrån dessa mätningar, bestämma om du behöver justera planen. Justera om du vill, annars bara fortsätta på den fastställda planen.

Det är ett enkelt sätt att skapa din handlingsplan. Nu kan du vidta åtgärder, rätt åtgärder, för att nå ditt mål. Du kommer att kontrollera skyltar och markörer körsträcka längs vägen. Du kommer att göra framsteg mot ditt mål!