är du på god väg att nå dina mål i år

Det är början av året och ingen tvekan om du har brutit de flesta av dina nyårbeslut redan. Piska inte upp dig, eftersom det är vad som tenderar att hända över hela världen med dessa typer av mål. Så om dessa mål inte fungerar så vad gör?

Tja först ut vad är dina mål? Vet du verkligen vad det är du vill? Är du brinner för dem? Jag frågar detta eftersom de flesta människor börjar med bra avsikter, som nyårslöften till exempel! Ett stort mål är en som brukar låta dig sova på natten som din så upphetsad om att uppnå det.

Så vad är det som får dina safter går, ett nytt hus, en ny sportbil, en drömsemester, en extra $ 500 per månad eller $ 10.000 per månad. Oavsett vad det är du ska känna brinner för det, om du inte så kommer det förmodligen bara gå med nyårslöften lugg.

Det finns massor av bra böcker målarbete och kurser som du kan studera, men för mig jag gillar att hålla det enkelt. Jag brukade göra komplicerade saker som böckerna säger. Jag skulle brainstorma som galen och plocka ut de översta 3 sedan göra komplicerade tabeller och diagram som kartlagt hur jag skulle komma dit. Det kändes bra, nästan som om jag redan hade uppnått det.

Och då …..

När jag började att arbeta för att uppnå mina mål den förbannade pappersarbete som jag kärleksfullt hade inrättats för att kartlägga mina “framgång” tog det mesta av min tid för att slutföra! Onödigt att säga att detta hamnade på högen också ..

Så vad gör jag nu? Jag har ett stort långsiktigt mål, mitt drömhus. Det får mig så upphetsad jag känner varje del av det ut. Jag har en bild på det bredvid mitt skrivbord och min säng för att påminna mig genom dagen och innan jag går till sängs om mitt mål. I slutet av 2007 kommer jag att flytta in i mitt drömhus och njuta av att utforska överallt som jag har besökt så ofta genom det här året i mitt sinne.

För att stödja detta har jag också arbetat bakåt genom året ur sätta mina nycklar i låset till nu. Jag känner alla de steg jag behöver ta för att komma till det målet och jag har dem alla nedskrivna. Jag tillbringar 15 minuter varje morgon över mina vecko-och månadsvis mål och se allt jag har planerat är att ta mig närmare mitt drömhus. Om den inte gör det blir rensat eller går till botten av högen.

Jag har också minst två personer som håller mig ansvarig för mina mål. En är min partner och man är en av de ledande i min verksamhet. Du måste ha detta som det håller dig fokuserad och på målet.